TENSIUNI DE ORIGINE TERMICA

Vitraje duble în consolã – fatadã verticalã sau în acoperis
Vitrajele duble de fatadã sau de acoperis cu o consolã, din care o parte este spre exterior, fãrã alt studiu particular, trebuie sã prezinte o rezistentã sporitã la socurile termice pentru fiecare dintre elemente.

Vitraje duble cu elemente decalate
Dublul vitraj cu elemente decalate trebuie sã facã obiectul unei analize speciale.
În cazul particular al vitrajelor cu componente decalate, geamul exterior trebuie sã aibã întotdeauna o rezistentã sporitã la socurile termice.

Vitraje glisante
Pentru vitrajul simplu sau dublu montat în rame glisante trebuie evaluat riscul de soc termic atunci când fereastra este partial sau total deschisã.

Geamuri vopsite, gravate sau decorate
O analizã specialã va stabili natura geamului în raport cu riscul de soc termic. În absenta acesteia, geamul va beneficia de protectie termicã mãritã.

Umbre purtate
Prezenta unui parasolar, copertine, logie, panou de zidãrie, sau a unei mascãri, poate ocaziona, permanent sau temporar, o umbrã purtatã pe vitraj.
Vitrajele montate în pozitie retrasa fatã de planul fatadei, vor fi în mod sistematic umbrite.

Vitrajele acoperite cu un film adeziv
>
Conform specificatiei tehnic al filmului, efectuarea unui studiu particular este obligatorie.

Vitrajele expuse efectelor unui corp de încãlzire
Dacã vitrajul este supus unor fluxuri termice provenite de la sisteme care radiazã sau circulã aerul direct pe sticlã (ca de pildã, radiatoarele), trebuie:
– fie sã se utilizeze un vitraj tratat termic;
– fie sã se facã o analizã specialã pentru definirea naturii produsului din sticlã ce trebuie utilizat. În cazul unui suflaj paralel cu vitrajul, acesta va putea fi din sticlã recoaptã (obisnuita – netratata termic) dacã convectorul se aflã la o distantã de minim 20 de cm de vitraj si dacã aerul cald pulsat nu poate pãtrunde între jaluzele si vitraj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *